fredag 27 juli 2007

Sovrutiner!?!

Ellen har ganska länge nu vaknat vid ca 7 och sedan somnat vid ca 19.30 på kvällen. Däremellan har hon hunnit med 2 sovpass. Nu på senare tid så har dock eftermiddagsluren blivit senare och senare vilket ju stör kvällens sömn och nattning (vilken numera kan ta upp emot 2 timmar *pust*).
Så vi bestämde oss för att testa om det kanske skulle fungera bättre med bara en tupplur mitt på dagen istället. Så igår hölls hon vaken tills efter lunch. Och det var inte så lätt, hon somnade nästan sittandes i barnstolen medans jag snabbt svängde ihop en lunch. Och sen sov hon i nästan 3 timmar och somnade sedan utan problem vid 19.30 på kvällen. Skönt tänkte vi, detta kanske kan funka!

Imorse vaknade hon vid 6.30, utsövd och pigg som en lärka. Men redan vid frukostbordet började hon se trött ut och vid 9 somnade hon i sängen. Så nu får vi väl se hur det går idag, men 2 sovpass funkar ju när det första kommer så här tidigt.

Jobbigt när rutinerna ändras. Och det värsta är att om hon bara ska sova en gång om dagen så kan vi inte göra nåt annat än vara hemma på fm för i bilen somnar hon direkt.
Jaja, hur det blir återstår att se!

1 kommentar:

Lotta sa...

Jobbigt! Alice har länge varit mitt emellan 2 eller 1 sovpass på dagen. Jag tror de fortfarande är för små för att man ska kunna försöka styra deras sovrutiner så Alice får bestämma om det är dags för vila eller inte. Det verkar funka bäst för henne. Risken är annars att det blir pannkaka av alltihop.

Ja, ska man sitta hemma hela fm för att inte riskera att de somnar? :)