måndag 5 april 2010

Sanslöst

Imorgon börjar den 5:e veckan på jobbet med extrem personalbrist.
Det som skulle vara några semestrar blev några semestrar OCH några sjukskkrivningar.
Lägg så till en obefintlig vikariebuffert så får ni en liten glimt om hur min vardag ser ut just nu.
Med andra ord stress, stress, stress. Barnpassning helt enkelt. Att se till att alla är mätta, glada, får nya blöjor mm är det som prioriteras.
Allt det där extra som verkligen förgyller dagen för både mig och barnen uteblir lätt. Vilket är dötrist.

Imorgon är vi 2 på 15 st 1-3 åringar.
Hur de har det på storbarn vill jag inte ens tänka på. Vill det sig illa är de 3 på 40 där.
Undrar när kommunen ska fatta att det inte går att spara mer. Och när man ska sluta drömma om lyxreformer som utökad förskoletid för 15 timmars barnen. Lägg de 3,5 miljonerna som det kostar i höst på vikarier istället, så kanske den ordinare personalen överlever.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte alls roligt! Tycker synd om er!
Almas farmor får också hoppa in en del. Verkar var sjukdomar överallt!

Elin sa...

Inget roligt alls :(. Allt man planerar och så gärna vill genomföra både för sin egen och för barnens del blir ju inte av och det är så trist.

Vi har gått med lite folk och vikarier sen i november, inte kul :(. Det påverkar ju barnen också.

Trist att ni har så dåligt med vikarier, är det för att det finns för lite folk att få tag på eller för att ni inte får ta in vikarier? I Nynäshamns kommun finns det en bemanningspool som vi måste ta vikarier ifrån. Men det finns oftast folk och det brukar gå att önska vem man vill ha och är det en längre tid så brukar vi i möjligaste mån få samma vikarie.

Malin sa...

Kunde inte sagt det bättre själv:)

Anonym sa...

Det låter illa! Ni är iallafall mina idoler som jobbar i förskola och skola, konstigt att inte arbetsgivaren är mer rädd om sin personal! Kan inte föräldralediga ombedas ha barnen hemma? Och sjukskrivna kanske hämta lite tidigare?

Inte mycket till uppmuntran men det ligger några youth code tester i din brevlåda!

Anna sa...

Elin: Bristen på vikarier beror mest på pengar (ingen buffert till vikarier i budgeten) men även på att det är svårt att få tag på bra folk.
Och jag håller med dig, barnen påverkas och märker direkt när vi i personalen är trötta och stressade. Och det är inte bra för någon.

Sofia: Tack för proverna! Stod och höll i en burk på Ica Maxi idag men tänkte att jag kanske ska testa de där små påsarna först :-)
Och som svar på det andra... så bad vi faktiskt (för första gången sedan jag började där 2004) i torsdags att de föräldralediga skulle ha sina barn hemma. Och det var inga som helst problem, vilket naturligtvis gjorde oss jättetacksamma!