torsdag 15 september 2011

Kliar mig i huvudet...

Har fått ett erbjudande på jobbet. Att delta i ett kommunövergripande nätverk i Naturvetenskap och Teknik. De vill ha intresserade pedagoger som har detta som spjutspetskompetens.

Jag känner mig otroligt sugen. Det skulle vara jätteroligt och utvecklande. Så en del av mig vill säga JAAA direkt. Men den andra, lite mer logiska delen, säger fundera lite... orkar jag detta samtidigt som jag läser 7,5 p Svenska som andraspråk, går en processledarutbildning och har ett arbetsledaruppdrag samt mitt jobb på avdelningen med de underbara barnen?

Gahhh, vad svårt! Någon som har några kloka ord att komma med?
Jag vill, vill, vill. Men är det värt att riskera att slita ut sig?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår dig, men gör en plus & minuslista! Nätverket kan ju ge dig många saker, att visa vad man går för kan t.ex öppna för andra tjänster framöver. Men förstår också dina funderingar kring att hinna... Men kan du inte få betald ledighet motsvarande den tid du skulle lägga på nätverket, det gynnar ju även din arbetsplats att du är med! Och barnen blir större för varje månad.... Kram mamma

Therése sa...

Svårt! Men med mina erfarenheter i bagaget vill jag säga "ta det lugnt!!!, det är kanske inte värt det..." Förstår hur du känner och även att du vill. Men i mina öron låter det som om du har fullt tillräckligt på dina axlar i nuläget. Leva för att jobba eller jobba för att ha råd att leva?" Det kanske låter hårt och kallt, visst är det bra att gilla sitt jobb, det gör även jag. Men för mig är det en fara när viljan och entusiasmen rinner över, då man till sist inte längre känner glädje över det.
Men som din mamma säger...skriv ner plus och minus samt VARFÖR du vill det ena och det andra. Det är viktigt, själv är jag en "sucker" för beröm och bekräftelse och det har genom åren gjort att jag gör saker av fel anledning.

Jag vill bara at du är rädd om dig! Jag vet också hur pressen i vår yrkesvärld kan se ut. Kram på dig!

Anna, Fair and True sa...

Fundera på om det är en chans som kommer igen eller inte. Gör den inte det är det värt att göra det nu! Ni kan kanske lösa det tidsmässiga på något sätt?