lördag 26 januari 2008

Tacotips?

Efter att förra lördagen ha ätit en fantastisk god Taco-middag hos Anna och Mats så har jag och H insett hur tråkiga tacoätare vi är.
Alltid på samma sätt och med samma ingredienser.
Vi har köttfärs med Burritokrydda, grönsaker, ost, tacosalsa, gräddfil och om vi slår på stort Guacemole :)
Allt äts med mjuka tortillabröd av den mindre modellen (med 8 st i paketet).

I lördags fick vi allt detta plus kyckling, bacon, vitlökssås, jordnötter mm. Det var otroligt gott med lite variation.

Så tipsa mig nu!
Vad har ni i era tacos? Vad ska vi inte missa till nästa gång?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Aj då vi är visst lika tråkiga som ni är jag rädd, men ett litet tips är strimlad kyckling med tacokrydda och strimlad stekt paprika och så det vanliga ckså då! I like! (paprikan ska vara helt lealös i konsistensen då är den färdig)

Anna sa...

Tack Sofia, de måste vi testa!
Har kyckling i ibland men eftersom resten av familjen föredrar färsen så blir det mest det...
Men det där lät riktigt gott!

Lotta sa...

Vi brukar också variera med kyckling. Annars är det gott med bananer i, jo jag lovar. :) Vad har vi mer... peperoni (strimlad), lätt stekta färska champinjoner och sen såklart det gamla vanliga.

Anna, Fair and True sa...

Vi brukar göra en variant i ugn: kidneybönor i botten på en ugnsform. Över det ett lagr köttfärs (eller quornfärs) med valfria kryddor (gärna lite chili i). Sedan ett lager hackade tomater. Tryck in små tortilla chips i blandningen. Över det häll riven ost och sedan i ugnen i 10 min på 200 grader. Sedan häller ni gräddfil, tacosås och guacamole över. Supersmaskigt!

Anna, Fair and True sa...

Ibland brukar vi göra en liknande variant, fast kall. Mixa kidneybönor och lägg i botten på en form. Sedan ett lager hackade tomater och ett lager guacemole. Sedan ett lager finhackad purjolök. Blanda tacosås och gräddfil och bred ut över. Sedan riven ost och ät med tortillachips! Också smaskens!

Anna, Fair and True sa...

Ibland gör vi också enchiladas i ugnen. Då tar jag lök, paprika och tomater och hackar. Bryn sedan kycklingbitar (eller quornbitar) i panna och tillsätt valfri kryddblandning + vitlök. Häll i grönsakerna och koka ihop till en röra/sås. Rulla in röran i tortillabröd och gratinera i ugnen med lite riven ost på (så brödet håller ihop). Ät med de vanliga tillbehören gräddfil, tacosås, guacamole osv.

Anna sa...

Tack Lotta och Anna för era tips oxå!
Nu har jag lite tips till nästa gång...
Enchiladas i ungen brukar vi också göra ibland, det är riktigt gott!

Anna, Fair and True sa...

Enchiladas i ungen? Hur mår Viktor eller Ellen efter det? ;) (dåligt skämt)

Anna sa...

Haha.. :) Du är rolig du!
Grattis på födelsedagen förresten!
KRAM!

Cina sa...

Vi brukar ibland göra tacogratäng med nachoships i botten, sen tacoköttfärs och på det en blandning av creme fraiche, tacosås och krossade tomater och sen självklart ost övers och sen in i ugnen. Supergott och enkelt!!