lördag 7 mars 2009

Mc Donalds fundering

Igår var köpte vi middag på Mc Donalds.
Eftersom vi alla var ganska trött efter ett antal timmar på båtmässan så tog vi med oss maten hem och mumsade här hemma i lugn och ro.

Viktor blev dock lite besviken.
Det ni ser på bilden ovan var nämligen leksaken i Happy Mealet.
För även om man ska ha rätt genustänk och tycka att alla barn ska kunna ha alla leksaker så undrar jag vad en kille på snart sex år, med kort snaggat hår ska göra med ett hårspänne, en hårsnodd och ett armband. Allt förpackat i en söt liten rosa plastask?
Jaja, Ellen tyckte i allafall att det var jättefint!

4 kommentarer:

Elin sa...

Men vilken konstig leksak! Eller, det känns ju inte ens som en leksak... Och som du säger, vad ska en korthårig pojke ELLER FLICKA med ett sånt kit till? Det är ju lite som att ge badskum till någon utan badkar. Kan du inte maila McDonalds och fråga hur de har tänkt? Vore intressant att höra...

Anonym sa...

Jag har också tänkt lite på det där.
Du vet att om man inte packar upp saken kan man byta till en annan och finns det ingen så bytar man nästa gång man äter där. Men visst blir man besviken som en 6 årig kille.
Men det skulle vara lite kul som Elin sa och höra deras tankar hur dom ser på saken. Skriv eller ring dom.

Anna, Fair and True sa...

Genustänk handlar ju heller inte bara om att ge "tjejgrejer" till killar och tvärtom (om det är så McDo uppfattat det) utan att kanske göra leksaker och kläder m m mindre uttryckligen tjejigt eller killigt.

Anna sa...

Mailade dem i lördags morse. Detta svar fick jag igår:

"Hej Anna,

Tack för ditt mail.

Jag förstår att din son blev besviken då han fick en leksak som inte alls var passande. Jag kommer skicka honom en annan leksak som kompensation för de som hände. Han bör ha den i postlådan i mitten av nästa vecka.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Med vänlig hälsning,
Madelene Fjellström, McDonald's Kundservice McSvar"

Viktor lär ju bli glad, men det framgår ju inte om det var en miss eller om de ger denna present till alla just nu...