torsdag 22 juli 2010

Fortsättning på Umeå besöket!

På måndagen åkte jag, Johanna och de stora barnen till Yttersjö och badade. Det var lite mulet när vi kom dit men solen kikade snart fram. Vattnet var härligt och vi hade hela stranden för oss själva.

På eftermiddagen åkte vi in till stan och shoppade lite på rean. Viktor fick äntligen sin efterlängtade "järndank". Att man ska behöva åka 68 mil för att hitta en sån ;)
När vi var klara med affärernas utbud gav vi oss iväg mot cafe Göteborg (vad annars, vårt värdpar har ju faktiskt bott ett antal år i den staden) och avnjöt smarriga glassar och en mindre god Latte... :(

Det var ett mycket barnvänligt cafe med hängmattor, lekmadrasser, olika utelesaker mm. Perfekt för trötta föräldrar som vill sitta ner en stund i lugn och ro.


På tisdagen åkte vi och bowlade. Det var första gången för barnen och de tyckte det var toppenkul. Och duktiga var de också, tack vare en sån där rullmojjäng kunde de få iväg kloten bra och med "staket" på sidorna åkte klotet inte ner i rännan.

Barnen fick spela på ena banan och jag, Henrik och Patrik kämpade på den andra. Och jag måste ju faktiskt skryta lite och berätta att jag totalt utklassade bröderna Löfgren.
Johanna var en ivrig påhejjare då hennes höft inte riktigt var i form för en bowlingmatch.
.
Efter bowlingen åkte vi till cyberphoto och köpte en ny kompaktkamera, nytt linsskydd och en kameraväska till Leif. Därefter blev det lunch på Max innan vi for hem till Kurt och Mona och fikade med supergoda kanelbullar, glass och jordgubbar. Mumma!
.
Resten av eftermiddagen ägnades åt diverse röjjning på tomten. Patrik åkte och slängde saker på återvinningscentralen och han och Henrik lastade upp grenarna från de träd och buskar som de klippt ner på vagnen.
Under tiden lekte barnen med cyklar, sparkcyklar, studsmatta mm.
Den allra roligaste leken denna eftermiddag var nog att skjutsa varandra på cykeln. Den som satt bak var bebis och den andra mamma. Och så höll de på så där en lång stund, turades om att köra och sitta bak. Efter ett tag övergick leken till att leka att den ena var hund och behövde komma till veterinären... Fantasi har de ingen brist på.
Och här är söta lilla Judith som älskar att kika på när de stora barnen leker. Sista kvällen roade sig Emelia och Ellen med att göra "high five" med henne och hon skrattade så hon nästan kiknade. Gullungen!

Dagarna uppe i norr gick alldeles för fort och på onsdag förmiddag var det dags att packa bilen och säga hejdå för denna gång. Ellen ville inte alls åka hem utan tyckte att vi kunde stanna "bara en natt till"... Men vi får trösta oss med att vi ses till jul igen då familjen Lidgren kommer ner till Södertälje för att fira tillsammans med oss. Vi längtar redan!
Resan hem gick bra. Det tog ca 9 timmar inklusive 3 stopp. Det sista på en rastplats utanför Uppsala där det fanns gungor, rutchkana mm till barnens stora förtjusning!

1 kommentar:

Anna, Fair and True sa...

Lyxigt med hela stranden för er själva! Ni ser ut att ha haft några härliga dagar hos Lidgrens!