söndag 18 juli 2010

Hos familjen Lidgren

Nu är vi i Umeå och hälsar på Patrik, Johanna, Emelia och Judith. Resan hit var lång men gick faktiskt ändå ganska bra. Barnen kikade på lite film och sov en del. Fram kom vi vid ca 22 och bäddade ner både barn och oss själva ganska direkt eftersom vi var lite slitna.

På lördagsmorgonen var barnen superglada att äntligen få träffas. Det var ju ca ett år sedan sist vilket ju är på tok för lång tid i deras värld. Efter lite presentbyten, frukost, mat och vin/öl shopping och lunch så for vi iväg till Klabböle energiverk där vi testade att gå i en gammal timmerränna, kikade på utställningen om energi, testade massa experiment, åt glass och lekte.

Väl hemma igen blev det grillade hamburgare till middag och sedan en gudomligt god pavlova, marängtårta med grädde, lemon curd och massor med jordgubbar. Mums!


När barnen lagt sig avslutade vi kvällen med några omgångar av "Mexikanska tåget". Kampen går vidare ikväll men än så länge leder Johanna...
Idag tog vi det lugnt hemma på förmiddagen. Henrik målade taket i Emelias nya rum, Viktor spelade TV spel och småtjejerna lekte och spelade spel.

Efter lunchen for vi iväg till Vännäs motormuseum. Det var en hel massa bilar, flygplan, helikoptrar och andra motorer. Lite kul att se alla fina bilar, så uppputsade och blänkande. Sen fanns det en hel del rostigt och riktigt gammalt också.

Nu sitter jag här och bloggar medan Henrik är ute och cyklar, Patrik och Johanna lagar tacos och barnen och mormor Anna kikar på "Lilla kycklingen". Ganska lugnt och soft med andra ord.
Precis så som det ska vara... :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hälsningar till er alla från Familjen Komheden

Anna sa...

När ni kommer hem så får ni faktiskt titta ut till Jumstaberg!
Vi längtar!
Kram till er alla!

Anna, Fair and True sa...

Ja, ett år är ju en eon i ett barns liv!