torsdag 19 augusti 2010

Cyklingen...

... i helgen gick ju över förväntan förresten. Vi andra var på Experium i Lindvallen och badade och åt lunch och redan innan vi lämnat Sälen började vi inse att de var FÖR snabba och att vi aldrig skulle hinna till Mora i tid. Och det gjorde vi inte heller. Redan innan Evertsberg kom sms:et att de var i mål.
Totalt så tog det 4 timmar och 45 minuter för älsklingen att cykla de 9 milen. En tid som han borde vara nöjd med eftersom han pratat om mer än 5 timmar. Men eftersom hans värsta komkurenter slog honom med ca 10 minuter så var han lite irriterad ;) Men nu har han ju nåt att jobba för nästa år...

Det klassiska vasaloppsmålet i Mora funkar lika bra för cykling som för skidor...
.
Även om vi var lite sena till Mora så fick vi se en hel del cyklister komma farande och hela staden kryllade av män och kvinnor som såg ut ha ont lite här och där efter 9 mil på cykel. Vi fick vänta en stund på våra hjältar och då passade vi på att gå till ett konditori och njuta av lite gott fika.

3 stolta cyklister med sina medaljer...

Efter ett tag mötte vi upp de tre tappra herrarna. Det blev ett besök på Mc på vägen för att fylla på deras depåer innan vi for vidare mot Leksand. Där väntade farmor Christina som bullat upp med festmiddag. Det var fläskfile och flintastek med potatisgratäng, sallad och massor av avocadosås. Mycket gott men pga det där besöket på hamburgehaket så var inte Max, Henrik och Johan så hungriga som hon hade räknat med så det blev en hel del kvar.

Underbar utsikt över Siljan och Leksands kyrka på andra sidan viken...

Och för än gångs skull var det faktiskt jag, Suss och farmor som satt uppe och pratade längst. Annars brukar våra kära makar vara riktiga nattugglor och inte kunna slita sig, men denna kväll var de verkligen trötta och tackade för sig redan strax efter 22.

På söndagen var det lite mulet men efter frukost sken det upp och vi tog en tur med båten. Först mot sommarland och kikade lite och sedan in mot Leksand. Där fick vi motorstopp som visade sig vara soppatorsk, så vi fick paddla in till en brygga och sen fick Henrik och Johan gå iväg till en mack. Som tur var fanns det en ganska nära. Så kan det gå om man inte kollar bensintanken innan ;)
.
Efter en god lunch tog Suss tåget hem och vi andra badade, åkte wakeboard och fikade innan vi och Max stuvade in oss i bilen och åkte hemåt. Trötta men mycket glada efter en underbar helg!
Och nästa år blir det samma resa, för redan nu är de överens om att de ska cykla nästa år också!Men då ska vi se målgången!

1 kommentar:

Anna, Fair and True sa...

Cykling för dig också nästa år? :)