tisdag 22 september 2009

Bvc, föräldramöte och lite annat

Idag var det dags för Ellen att gå på en lite försenad 3 årskoll på bvc. Allt var bra, fröken väger nu 18 kg och är 98,5 cm lång. Stora flickan! Hon pratade på och visade att hon kan mycket mer än de tre ordsmeningar som efterfrågades. Hoppa på båda benen var fånigt så hon hoppade på ett ben, men efter lite övertalning visade hon att hon kunde hoppa jämfota också.

När vi kom hem kom Elin och tjejerna på besök. Vi fikade lite och barnen busade och lekte. Det börjar bli himla roligt att lyssna på Ellen och Wilma när de pratar med varandra. Det märks att de tar efter oss vuxna med uttryck och sätt att prata. Sen är de ju vansinnigt envisa båda kusinerna så en del konflikter blir det, men det reder sig snabbt.

Nu ikväll var det föräldramöte på Ellens avdelning. Det var trevligt att få träffa alla föräldrar och att få höra lite om hur de jobbar.
På väg från mötet gick jag förbi förskolan där jag jobbar. På gården fanns två killar i 15 års åldern som höll på med smällare. De sprang iväg när de såg mig på parkeringen men kom smygandes tillbaka efter en stund. Sa åt dem att de gärna får vara där, men att de inte behöver förstöra för barnen som går där och att sluta elda och skjuta smällare. Vad får man till svar? Jo "jävla gnällkärring!" Trevligt...

1 kommentar:

Elin sa...

Fy vad trist det är med såna där ungar! Och just eldandet är ju helt värdelöst, det krävs ju så lite för att det ska gå överstyr och då flyr de ju antagligen istället för att ringa brandkåren...