tisdag 15 december 2009

Magsjuka?

I söndags kväll blev Henrik illamående och allmänt risig. Han mådde rätt dåligt på kvällen, men det blev inget mer än illamående.
Igår kände jag mig lite illamående och hade en sån där obehagskänsla i magen. Barnen klagade på ont i magen, men var ändå ganska pigga. Framåt kvällen kände vi oss lite bättre idag känns det också ok. Än så länge i alla fall...

Frågan är nu, var det en jättelindrig form av maginfluensa? Eller nåt annat? Och från när ska vi räkna 48 timmar, ingen har ju kräkts? Å andra sidan så tror jag inte att detta var vinterkräksjukan och vid "vanlig" magsjuka är det väl 24 timmar? Eller?
Vi känner oss ju friska idag, men riskerar vi att smitta nån om vi går imorgon?

3 kommentarer:

Ponder sa...

Ja, det är bara calciviruset som smittar upp till 48 timmar efter sista kräkandet/diarreeandet. Och att ni alla fyra skulle få det så milt är ytterst osannolikt. Om ingen kräkts eller haft diarrée och alla mådde bra skulle jag skicka barnen till dagis och gå och jobba.

Anna sa...

Nu har vi bestämt oss för att det blir dagis och jobb imorgon. Sen får man bara hoppas att vi inte får den riktiga vinterkräksjukan om några dagar, den finns nämligen på Ellens förskola :-( Blä blä.

Ponder sa...

Å fy fan, så här lagom till jul och allt... Håller alla tummar och tår för att ni ska slippa den.