torsdag 3 december 2009

Någon med gröna fingrar?


Vad gör man för fel när knopparna på Orkidéen torkar innan de slagit ut?

Några av knopparna har slagit ut och den är så fin, men så är det några som blivit gula och fallit av innan de ens blommat. Trist.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Du ska kanske vattna? ;)
Ge orkidénäring, ställ dom lite svalare, inte i direkt sol, plantera om?

Är verkligen ingen blomsterexpert men man får prova alla trix som finns.

Anna sa...

Aha, du tror att vatten kan hjälpa? ;-)

Lite näring ska jag ge, men det är inte så himla länge sedan jag köpte den där orkideen och då tycker jag att de brukar klara sig rätt bra... men det skadar väl inte att ge den lite extra.

Anna, Fair and True sa...

Det händer mig också, oftast har jag nog vattnat för lite tror jag. Men samtidigt verkar de blommor som slagit ut blomma ut för snabbt om man vattnar för mycket. Svårt att få det helt rätt!

Akta dig för näring dock, mina mådde bara sämre av det!

Ponder sa...

De hade orkidéedag på Maxi härom sistens, och då råkade jag höra att man absolut inte ska plantera om oftare än vart tredje år. Då skulle man fylla på med ny "orkidéejord" (det är ju inte jord eg, utan mest barkbitar typ). Sen skulle man ha dom i söderfönster på vintern och norrfönster på sommaren. Sen minns jag inte mer ;), så tyvärr kan jag inte hjälpa dig med varför knopparna torkar ut och trillar av. Jo, förresten, man skulle ge dom ett snapsglas med vatten i veckan. Om det gäller året runt, låter jag vara osagt...