torsdag 10 februari 2011

Obehagligt!

Idag kom det ett mail från rektorn på skolan här i vårt lilla samhälle.
Igår hade en flicka, på väg till skolan, stött på en bil med två män som stannat och försökt få hennes uppmärksamhet och även erbjudit henne lift till skolan. Som tur var så gick inte flickan på det, men hon hade varit rejält uppskakad när hon kom till skolan.
Skolan har polisanmält det som hände och polisen kommer att cirkulera i området med tanke på detta.

Detta känns så himla obehagligt. Viktor brukar ibland gå sista biten till skolan själv, men när man hör sånt här så känns det inte bra. Vi får börja gå 5 minuter tidigare istället så att jag och Ellen hinner följa honom ända fram.
Man vaknar verkligen till och eftersom det var en flicka i parallellklassen till Viktor så tror jag att han verkligen förstod allvaret och vi hade åter igen ett prat om att man aldrig får följa med främmande personer, hur trevliga och snälla de än må vara.

På det här viset tycker jag att det är otroligt jobbigt när barnen blir större. När de är små kan man skydda dem på ett helt annat sätt.

Och alla vi som bor här, vi får hjälpas åt att hålla ögonen öppna och reagera om vi ser främmande bilar som beter sig konstigt, framför allt i närheten av skolor och förskolor.

4 kommentarer:

Elin sa...

Verkligen obehagligt. :(

Fick ni information som föräldrar eller har du fått informationen pga ditt jobb? Det här är ju sånt man skulle vilja kom till alla föräldrar, även till oss som bara har mindre barn. Man vet ju inte var det händer nästa gång. :(

Anna sa...

Informationen gick ut till alla föräldrar via klasslärarna.
Vi får ju våra veckobrev på mail så de har ju listor med adresser till alla klasser.

Men jag håller med dig. Det här är sådant som även föräldrar med mindre barn bör veta om.

Anna sa...

Usch! Tänk vad mycket konstigt och obehagligt som finns runt oss! Hoppas att alla föräldrar pratar med sina barn om faran och vad dom ska göra och inte göra!

Anonym sa...

Usch så trist att sånt här förekommer! Jag förstår din oro både nu & framåt...... Och det här är ju en info som behöver ut till alla och även till dom som har mindre barn.
kram mamma