torsdag 20 augusti 2009

Eftertanke

I tisdags hade tre hus här i området besök av tjuvar. Inte alls roligt och vi lider verkligen med de familjer som drabbats.
Såna här saker bidrar ju verkligen till reflektion och eftertanke. Vi larmar numera även om vi bara ska till den lokala handlaren och köpa mjölk, backuper ska göras på alla foton och datorerna ska inte ligga framme på köksbordet.

För även om man som vi har ett larm kopplat till en larmcentral så skulle ju objudna gäster hinna härja fritt en stund innan G4S bilen dyker upp. Bärbara datorer, Tv, systemkamera mm går ju snabbt att få med...

Så, nu blir det ändrade rutiner här hemma....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja här också! Jag har varit så himla slarvig och låtit kamera, mobil och dator ligga framme så att man kan se den genom fönstret dygnet runt. Nu ska det verkligen bli nya rutiner här med.

Elin sa...

Ja nu får man se till att gömma undan saker så att de inte syns utifrån. Tur att vi bara har en "tjocktv", för TVn går ju tyvärr inte att gömma så lätt.

Nu när vi åker bort så lämnar vi hem alla värdesaker (törs inte skriva till vem, då kanske tjuvarna åker dit). Det känns inte som att vi vill ha datorerna ligga hemma själva i 3 veckor när det härjar tjuvar i området. Sen har Daniel tagit med vår bärbara hårddisk till jobbet, så att vi har backupen på våra bilder på ett annat ställe än i hemmet. Risken är ju att man blir av med både datorer och backup vid ett inbrott annars.... Helt galet att man ska behöva vara så försiktig, men hellre det än att bli av med alla kort på barnen.