fredag 29 juni 2007

Logopeden...

I onsdags var då återigen hos Logopeden med Viktor. Det var det tredje besöket där. Vid de två tidigare (augusti-06 och januari-07) har det tagit en ganska lång stund att få honom att prata. Denna gång hade vi våra förhoppningar om att det skulle gå bättre, men icke!
Han vägrade att samarbeta. Hon visade tokiga bilder där han skulle säga vad som var fel och han visste precis men vägrade säga nåt utan pekade istället. Till slut fick hon honom att prata lite, lite om vad han såg på en bild. Och det var tillräckligt för att hon skulle kunna höra att han fortfarande har samma talfel som han har haft hela tiden, dvs svårt med början på orden.
Vi fick i allafall löfte om att efter sommaren ska de köra intensivt med honom under en period. Så nu väntar vi på tider... Känns skönt att de tar tag i det nu i alla fall och inte bara säger att vi ska vänta och se...

3 kommentarer:

Nina sa...

Skönt att dom tar tag i det..Jobbigt om man ska behöva bråka.
Talet är ju viktigt för barnet. Blir så jobbigt när kompisar och andra inte förstår vad dom säger...:(

Pernillas blogg sa...

Hoppas det släpper lite om han får träffa samma person under lite intensivare former... Kan inte vara lätt att börja prata med en vilt främmande människa om man känner sig osäker på om den ska förstå vad man säger... Kanske inte är så alls, han kan ju bara vara vanligt blyg oxå... Bra att ni känner er väl bemötta!!!

Anna, Fair and True sa...

Tycker i alla fall att Viktor pratar lite klarare nu. Kanske vore något att köpa en sådan där liten bandspelare som man kan spela in sig själv på (eller andra) och lyssna på. De brukar ju finnas i leksaksvariant i lite roliga kulörer eller utformningar. Då kanske han börjar lyssna mer på sin egen röst. Fast logopeden skulle nog inte kalla det en vetenskaplig metod! ;)