lördag 23 maj 2009

Tandkräm

För en tid sedan bytte Bamses tandkräm smak från frukt till mild mint.
Enligt sensodynes hemsida så är det för att tandläkare rekommenderar att man ska undvika söta smaker eftersom det kan uppmuntra barnet att äta tandkrämen som godis. Den milda mintsmaken underlättar dessutom övergången till vuxentandkräm, och är därför ett bättre alternativ för dig och ditt barn.

Ok, jag kan köpa det resonemanget. Men vad ska man göra när ens barn inte alls gillar den nya smaken? Bamse har ju varit den enda som funkat. Alla andra har ratats oavsett vilken fin figur som prytt tuben.
Nu är det en kamp med tandborstningen istället för att de kanske eventuellt råkar svälja lite av en tandkräm som de i allafall tycker smakar gott och vill borsta med...

Ni andra med barn, vad säger era små underverk om den nya smaken?
Är det bara mina som är lite kinkiga när det kommer till tandkräm?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Då kan jag rekomendera pepsodent kids som Linus gillar och smakar jordgubbssmak/tuggummi :)
Då kankse dom börjar borsta igen :)
William har en annan dock.

Anna sa...

Köpte faktiskt den idag men har inte hunnit prova ännu. Det blev Bamse av bara farten när det var dags för tandborstning.
Hoppas att mina små också gillar den då!

Elin sa...

Wilma gillar som tur är den nya Bamse-smaken också. Fast den gamla fruktsmaken är fortfarande mest populär, hon vill helst ha sån och som tur är har vi lite kvar än. Sen gillar hon den Pepsodent Kids som Sanna tipsar om. Hon tycker att den smakar glass, jag tycker att den smakar... urk. Men huvudsaken är ju att de vill borsta tänderna. :-)

Sen tycker jag i och för sig att den nya Bamsetandkrämen är mycket bättre än den gamla när det gäller att få bort lite dålig andedräkt, såsom de kan ha när de är förkylda. Och det är ju bra. :-)

Lotta sa...

Här kör vi också Pepsodent jordgubb men man ska kanske sluta efter att ha läst dom där argumenten? Vill ju inte det ska bli en pina senare i livet och borsta med jordgubbssmak upp i vuxen ålder är kanske inte att rekommendera? ;)

Kenth sa...

Har ett barnbarn med samma problem, vägrar allt annat än Bamses med fruksmak...vad gör man när den inte finns längre!! Som någon sa, en evig fajt vid varje tillfälle när tänderna skall borstas...