onsdag 6 maj 2009

Trots!

Något har hänt med min Ellen. Från att ha varit en glad och positiv liten flicka har hon helt plötsligt blivit en riktig liten tyrann. Hon kör med hela familjen, domderar och ska bestämma. Utbrotten är MÅNGA och hon blir alldeles galen då det inte blir som hon vill.

Hon ska inte sitta på sin tripptrapp vid maten längre utan ska sitta på stor stol, hon ska ha hela ena soffan för sig själv och tycker att vi andra tre kan trängas i den andra. Säger jag att vi ska gå på pottan så ska hon gå på toaletten och tvärtom. Så fort det är tal om att borsta tänderna eller klä på/av kläder så springer hon iväg och skriker högt och fäktas när man bär tillbaka henne.
Allt är en kamp och det som passar lilla fröken ena dagen fungerar inte alls nästa dag.
Det är mycket "dumma mamma" och "dumma pappa" och storebror får inte ens komma i närheten så länge det inte sker på hennes vilkor.

Så ibland är hon sådär alldeles underbar igen. Och tur är väl det för alla dessa utbrott, allt skrik, gråt och envishet prövar verkligen vårt tålamod just nu.
Och inte blir man mer tolerant av att ha ett helt gäng ungefär lika trotsiga underbara ungar på jobbet också...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar vara något som smittar för ett stenkast bort finns en till liten diktator! Jag hoppas att det kommer att gå över, hans pappa är nämnligen fortfarnade kvar i diktatorfasen, han har inte förstått vem som bestämmer trots att jag påminner vareviga dag!

Anonym sa...

Hej vännen. En sak kan jag säkert säga och det är att detta har hon inte efter dig! Men vet av egen annan erfarenhet att trotsen sen avlöser varandra till sådär 18 års ålder.......så håll ut!
kram Mamma