lördag 4 april 2009

Odlingstips?


Igår var jag på Plantagen och köpte lite vårblommor. Det är så mysigt att göra lite påsk och vårfint i krukorna utanför dörren.
I korgen slank det även ner några Ranunkel-lökar.
Ranunklar är ju helt ljuvliga blommor och verkligen en av mina stora favoriter.
Har dock aldrig odlat dem själv förrut och undrar nu om någon vet om man kan sätta dem i en kruka?
Eller måste de sättas i rabatt?

6 kommentarer:

Johanna Lidgren sa...

De är verkligen härlig blommor! Nu blev jag sugen på att sätta några själv i stugan för nu verkar juh våren äntligen vara här!

Jag har inte speciellt gröna fingrar men jag tippar på att de borde kunna frodas i kruka också så länge det finns plats för en att växa.

Ni får ha en trevlig helg! Själv väntar vi på att Bicke och Anders ska komma och i samma veva så åker min mamma tillbaka till Umeå.

Elin sa...

Ja, visst är det härligt med vårblommor! Du borde kunna sätta lökarna i en kruka. Min ranunklar som jag köpte sitter ju i en rätt liten kruka, skall plantera ner den i lite mera jord sen. Men, de fåt inte torka ut. Jag köpte en gul och en lila ranunkel i går också, det är himla häftiga, ingen blomma är den andra lik fast de kommer från samma lök.

Härlig med helg och solsken!

Anna, Fair and True sa...

Visste inte vad de hette men fina är de! Visste dock inte att de kom i lökform också (eller att man kunde köpa dem så).
Trevlig lördag!

Ponder sa...

Jag måste nog skicka iväg maken och handla några lökar, för jag vill också ha ranunklar nu när "alla" skrivit om dom. ;) Det får nog bli i självvattnande kruka här, annars lär de torka ut och dö på en vecka...

Lotta sa...

Jag har sått ranunklar och det funkar finfint. Har satt dom i en kruka och sen planterat om dom när de kommit upp en bit. Har haft dom i källarfönstret tills de kom upp. Sen planterade jag om dom och ställde krukan utomhus. Kan tänka mig att lökar är mer tåliga och de trivs finemang i kruka.

Anonym sa...

Jättefina, men jag har ingen aning för mina fingrar är typ svarta! :)