onsdag 1 juli 2009

Fel dygnsrytm...

Nu har vi haft semester i tre dagar och barnens dygnsrytm är redan helt galen.
De är inte ett dugg trötta på kvällen och har somnat runt 22 flera kvällar i rad nu. Sen sover de till 9-9.30 på morgonen istället. Jätteskönt med lite sovmorgon för den trötta mamman men jag saknar egentiden på kvällen.
Idag la vi barnen vid 21 och jag tror att Viktor har somnat nu, men Ellen ligger fortfarande och snurrar i sin säng. Måste nog försöka vända tillbaka rytmen lite, vart ska detta annars sluta efter 6 veckors ledighet.

3 kommentarer:

Elin sa...

Förstår att du saknar lite egentid, den är viktig för att man ska känna sig som mer än bara mamma.... Men kl 21 är väl inte så sent att lägga barnen ändå? Inte när det är sommarlov och de sover länge på morgnarna. Du själv förskjuter ju dygnet lite också, så då kanske du kan hinna med lite egentid ändå innan du somnar, någon timme senare än vanligt? Ofta hittar man ju på saker på sommarkvällarna som gör att de vanliga rutinerna inte funkar riktigt, varken för stora eller små. Men det gäller såklart att hela familjen vänder på dygnet likadant, annars blir det ju tufft såklart. :-)

Anna sa...

Nej 21 är inte så sent, men det var idag det... De andra kvällarna har de lagt sig närmare 22. Och det känns SENT i den här familjen som är van att barnen lägger sig runt 20.
Jodå, vi vänder ju på dygnet vi med. Men eftersom H fortfarande jobbar så blir det lite segt på morgonen...

Elin sa...

Nej det är klart, är man van att de somnar vid 20 så är ju 22 lite sent. Wilma brukar vi lägga vid 19.30-20 på vardagarna men hon somnar aldrig förrän runt 21-21.30 i alla fall, oavsett om hon varit på dagis eller inte. Så i hennes fall spelar det inte så stor roll om vi lägger henne vid vid 21 någon dag, hon somnar ju ändå ungefär i vanlig tid ändå.

Men prova att dra upp småttingarna ur sängen kl 6-7 imorgon, och kanske locka med frukostpicknick eller nåt, då borde de ju bli såpass trötta på kvällen att ni kan få tillbaka vanliga rytmen igen. :-)

Kram!