måndag 11 oktober 2010

Konstig lukt

Det har blivit nåt fel på vår tvättmaskin. Den har fått nån konstig lukt och tvätten luktar inte alls så där rent och fräscht som man vill.
Vi har redan testat att köra nån form av tvättmedelsrengöring, men det kändes som att det hjälpte föga.
Nån som har något tips? Hur ska vi få den och tvätten att lukta gott igen?
Muta, hota eller är det bara att ta fram stora plånboken och köpa en ersättare?

5 kommentarer:

Elin sa...

Vi har lite samma problem IBLAND. Ibland luktar det lite skunk från tvättmaskinen, men sen vips är det borta igen. Vi brukar göra rent ordentligt i gummiringarna då, men det brukar bara hjälpa lite halvdant. Fast jag skulle vilja prova sånt där tvättmaskinsrengöring som ni testat! Vad var det för nåt?

Annars tror jag att klorin eller ättika kan funka! Har läst såna tips på nätet. Har dock ingen koll alls på dosering eller tillvägagångssätt....

Anna sa...

Då ska jag leta på nätet efter tips och doseringar.

Den där tvättmaskinsrengöringen fick vi av Fia, hon fick med några påsar när hon köpte sin nya maskin. Men jag tror att det ska finnas att köpa i affärer oxå (har dock inte hittat det ännu).

Anna sa...

Läste nu att det även kan ha att göra med att man alltid kör med flytande tvättmedel, vilket vi ju gör.
Så imorgon ska jag köpa vanligt pulvertvättmedel och hoppas på det bästa.

Man verkar också kunna använda sig av citronsyra.

Ponder sa...

Vi brukar köra klorin ett varv och sen ättika efter det. Sen luktar det inte längre. (kan vara bra att köra en vittvätt efter det också, ifall det skulle finnas klorin kvar ;)

Unknown sa...

För att slippa problemet helt och hållet ska man köra en 90 graders tvätt 1 ggr/månaden. Det är för många 40 graderstvättar i dessa moderna tider
//F