måndag 4 oktober 2010

Min underbara, ordningsamma lilla prins!

Idag har jag och Viktor varit på det första utvecklingssamtalet i skolan.
Och fröken Birgit sa det vi egentligen redan vet. Att vår prins är en glad, positiv och väldigt noggran kille. Empastisk och väldigt bra på att lyssna. Bra på matte och lite mindre bra på att läsa och skriva. Blyg inför stora grupper men väldigt talför och sprallig då han är trygg och känner sig hemma, tex med kompisarna på rasten.

Det behövs lite extra träning i språklig medvetenhet och det får han i en lite mindre grupp två gånger i veckan (vilket känns superbra att de sätter in det redan nu!). Och så behöver han lära sig att slarva. För en del saker tar lite för lång tid eftersom han är så himla noggran och petig med allt.

Dessutom så fick han mycket beröm för att han gör så fina siffror och bokstäver.
Och vi föräldrar fick beröm för hon tycker att hans läsning har utvecklats mkt de senaste veckorna och att vi gör ett bra jobb med läxorna :)

Min fina älskade son! Tycker inte att det är länge sedan du föddes och nu är du redan en stor skolkille. Kan man stoppa tiden nu? Kan tänka mig att ha en liten ettagluttare i ett par år till.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vad härligt! Viktor är ju en så fin kille.
Känner igen det där med noggrannhet. Lovisa fixar också med sina bokstäver osv, suddar och skriver om så att tex skriva en berättelse kan ta en evighet...;)